Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 προκάλεσε αμέτρητα σχόλια και τα περισσότερα εξ αυτών αφορούσαν σε αυτό που η πλειοψηφία ερμήνευσε σαν «παρωδία του Μυστικού Δείπνου», με τους διοργανωτές να παίρνουν θέση.

Το show που ετοίμασαν οι Γάλλοι για την τελετή έναρξης του σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη δεν άρεσε τόσο όσο θα περίμεναν, με συνέπεια τα σχόλια σε όλα τα social media, σε όλες τις πλατφόρμες, να είναι αμέτρητα. Από αυτά τα σχόλια, τα περισσότερα αναφέρονται στη σκηνή που οι περισσότεροι ερμήνευσαν σαν παρωδία του Μυστικού Δείπνου.

Στο Twitter, μάλιστα, υπήρξαν σχόλια και Μουσουλμάνων που εξέφραζαν τη… στήριξή τους (!) στους Χριστιανούς και απορούσαν γιατί αυτοί δεν αντιδρούν όταν κάτι αφορά τη θρησκεία τους. Μπορεί ο καθένας, επομένως, να καταλάβει ότι έχει γίνει πραγματικά χαμός με αυτό το κομμάτι της τελετής έναρξης, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να πάρουν θέση.

Όπως, λοιπόν, αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Twitter, αυτή η σκηνή ήταν μια ερμηνεία του ελληνικού θεού Διόνυσου και σκοπός ήταν να μας κάνει να σκεφτούμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι η βία μεταξύ των ανθρώπων είναι ένας παραλογισμός.

Αυτή η εξήγηση, όμως, δεν άρεσε σε κάποιους Γάλλους πολιτικούς, με την Μαριόν Μαρσάλ, ευρωβουλευτή του κόμματος της Μαρί Λεπέν, να γράφει στο Twitter τα εξής…

«Σε όλους τους Χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων και αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτή την παρωδία του Μυστικού Δείπνου: Να ξέρετε ότι δεν είναι αυτή η Γαλλία που το λέει αυτό, αλλά μια αριστερή μειονότητα έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, μάλιστα, η Γαλλική Επισκοπική Διάσκεψη καταδίκασε την τελετή έναρξης τονίζοντας ότι χλευάστηκε ο Χριστιανισμός με όσα είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.