Ανείπωτος θρήνος για τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας στην άσφαλτο, την Παρασκευή 26/07, στη Μεσσηνία, όταν νταλίκα δίπλωσε και καταπλάκωσε δύο ΙΧ.

Δύο οικογένειες ξεκληρίστηκαν. Δύο μητέρες έχασαν παιδιά και τους συζύγους τους. Ένας 19χρονος που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έχασε την 13χρονη αδελφή του και τον πατέρα του.

Μια μητέρα έχασε το 12 μηνών μωρό της ενώ το άλλο της παιδί, έξι ετών νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο.

Στο μπλε αυτοκίνητο που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών επέβαινε ο 19χρονος ως συνοδηγός. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και νοσηλεύεται διασωληνωμένος 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Λίγες ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα ορκίστηκε στο στρατόπεδο της Καλαμάτας και μαζί με την γιαγιά του, τον στρατιωτικό πατέρα του και την 13χρονη αδελφή του, που πήγαν να τον καμαρώσουν, επέστρεφαν στο χωριό τους Ίο τους Καλύβια Ηλείας.

«Οι άνθρωποι από χαρά έφευγαν, ορκίστηκε ο γιος του στην Καλαμάτα χθες, φύγανε από την ορκωμοσία και γυρνούσαν στο χωριό τους. Όλοι τους οι συγγενείς στα Καλύβια Ηλείας είναι σε άθλια κατάσταση. Η γιαγιά του (19χρονου) έχει σπάσει τα χέρια της, δεν της έχουν πει τι έγινε. Είναι πάρα πολύ χάλια και το παιδί, δεν αφήνουν κανέναν να τον δει», είπαν συγγενείς του 19χρονου.

Έχασε τον άνδρα και το 12 μηνών βρέφος της

Στο ασημί ΙΧ επέβαινε η άλλη οικογένεια.

Η 38χρονη μητέρα που τραυματίστηκε ελαφρά, θρηνεί για τον χαμό του μωρού της και αγωνιά για το 6χρονο παιδάκι της που τραυματισμένο ανασύρθηκε από τα συντρίμμια. Ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας για να είναι δίπλα στο παιδί της.

Είχαν ταξιδέψει από το Λονδίνο στο Ναύπλιο για να κάνουν διακοπές μαζί με κάποιους συγγενείς τους. Το ταξίδι όμως έμελλε να είναι μοιραίο.

Φρουρούμενος ο οδηγός

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Καλαμάτα. Υπεβλήθη σε τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας οδηγός είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσικλέτα κοντά στην Ζαχάρω, άνευ υπαιτιότητας.

Η κατάσταση υγείας του 19χρονου

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα και διακομίστηκε άμεσα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης καθώς αντιμετωπίζει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του.

Πλέον, βρίσκεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.