Πένθιμα χτυπά η καμπάνα στο Γαλούπι οικισμό στα Καλύβια Ήλείας, όπου διαμένουν μόνιμα οι γονείς του Αντώνη Καραβέλα, του 43χρονου που μαζί με την 13χρονη κόρη του Ιωάννα, ήταν τα δύο από τα τέσσερα θύματα του τραγικού τροχαίου που συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ελαία Μεσσηνίας.

Η οικογένεια του Αντώνη Καραβέλα, ζει στη Ρόδο όπου ο ίδιος υπηρετεί ως στρατιωτικός, ενώ χθες σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με την κόρη του βρέθηκε στην Καλαμάτα για την ορκομωσία του 19χρονου γιου του στο Στρατό. Στην διαδρομή από την Καλαμάτα στα Καλύβια, συνέβη το μοιραίο τροχαίο.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στα Καλύβια Ηλείας και η σύζυγός του Αντώνη Καραβέλα και μητέρα των παιδιών, από τη Ρόδο. Εκεί της επιβεβαίωσαν και την τραγική κατάληξη της κόρης και του συζύγου της.

Ο 19χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ο 19χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και από εκεί μεταφέρθηκε στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα,

Η 66χρονη που επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, νοσηλεύεται με κατάγματα στα άνω άκρα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Το αγοράκι που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο αυτοκίνητο και έχει τραυματιστεί σοβαρά, παραμένει νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο, ενώ η μητέρα του που τραυματίστηκε ελαφρά, είναι καλύτερα και θέλει να βρεθεί κοντά του

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός της νταλίκας που είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, με αποτέλεσμα οι δεξιοί τροχοί να βγουν εκτός δρόμου, στο πρανές. Στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα στον δρόμο, έστριβε αριστερά το τιμόνι, με τον τράκτορα να περνά στο αντίθετο ρεύμα, να παρασύρει το πρώτο όχημα, να «διπλώνει» στη μέση και να «εγκλωβίζει» κι ένα δεύτερο όχημα.

Στο τροχαίο ενεπλάκη και ένα ακόμα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να σωθεί σαν από θαύμα. Κατάφερε να βγάλει το όχημα του εκτός δρόμου, εξετράπη της πορείας του, όμως, αυτός και οι συνεπιβάτες του, είναι ζωντανοί. Η περιγραφή του, σοκάρει. «Κοιτούσαμε να δούμε αν είμαστε εντάξει, αν είμαστε ζωντανοί. Είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου που ήταν καρφωμένο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν κάτω από τη νταλίκα, πέρασε μια ώρα να καταλάβουμε ότι υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί. Ήταν καλυμμένο με την νταλίκα».

Ενδεικτικό της τραγικότητας του συμβάντος είναι το γεγονός πως με δυσκολία κανείς, μπορούσε να αναγνωρίσει τις σορούς που μία-μία μεταφέρονταν από τα συντρίμμια στα ασθενοφόρα, όπως και με την κατάσταση των πολυτραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Περιφέρειας, σε Κυπαρισσία, Καλαμάτα και Πάτρα. Πολλές ώρες μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αναγνώρισής τους και της άχαρης διαδικασίας της ειδοποίησης των δικών τους ανθρώπων, που δεν πίστευαν στα αυτιά τους για την ασύλληπτη τραγωδία, με θύματα τους συγγενείς τους.

Ο οδηγός είχε εμπλακεί και σε άλλο τροχαίο

Εν τω μεταξύ φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα νοσηλεύεται ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επαγγελματία οδηγού εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος το 2022 είχε εμπλακεί ξανά σε θανατηφόρο τροχαίο χωρίς τότε να συλληφθεί ως υπαίτιος για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα, δεν γίνεται πρώτη φορά τροχαίο. Άλλωστε αυτό το μαρτυρά και το εικονοστάσι του Αγιώργη που υπάρχει ακριβώς στο ίδιο μέρος και μαρτυρά το απόκοσμο που «κρύβει» αυτός ο δρόμος. Μαρτυρά τη θυσία στην άσφαλτο που έχει γίνει κάποιος συνάνθρωπός μας, σε έναν δρόμο καρμανιόλα.