Ο Νεκάτι Ατές, βοηθός του Φατίχ Τερίμ, κλήθηκε να εξηγήσει την απόλυση από τον Παναθηναϊκό και υποστήριξε ότι αυτό έγινε επειδή είναι Τούρκοι και δεν τους αγαπάνε οι Έλληνες, ξεχνώντας ότι ο επίσης Τούρκος Εργκίν Αταμάν λατρεύεται από τους οπαδούς των «πράσινων» αφού έφερε αποτελέσματα.

Ο Τερίμ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά τελικά απολύθηκε λίγο πριν το τέλος της σεζόν.

Αυτή την απόλυση, λοιπόν, κλήθηκε να εξηγήσει ο Ατές, βοηθός του πρώην προπονητή των «πράσινων», στο Ekol TV και τα όσα είπε δεν μοιάζουν και τόσο λογικά αν σκεφτεί κανείς τι κλίμα υπάρχει από τους οπαδούς της ίδιας ομάδας για τον Αταμάν.

«Υπάρχει πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό κλίμα στον Παναθηναϊκό. Είσαι Τούρκος, είναι Έλληνες. Το ποδόσφαιρο γίνεται πολύ σκληρό. Πρώτα απ’ όλα δεν σε αγαπάνε επειδή είσαι Τούρκος. Στην αρχή πήγε υπέροχα, αλλά στο τέλος ο πρόεδρος φοβήθηκε και του είπε (του Τερίμ) ότι είχαμε αντιδράσεις εναντίον μας», είπε αρχικά ο Νεκάτι Ατές και συνέχισε.

«Φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και εάν είχαμε μείνει θα ήμασταν 100% πρωταθλητές την επόμενη χρονιά που θα είχαμε μάθει και το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος όμως μας είπε ότι θα υπήρχαν προβλήματα αν μέναμε, οπότε φύγαμε».