Η βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό της χρονιάς και το πιο αναμενόμενο από όλους. Από τη στιγμή που το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, όλοι ανυπομονούν να δουν ποιος θα είναι ο τυχερός που θα κερδίσει το φλουρί. Η επιλογή όμως της ιδανικής συνταγής με Φαρίνα Γιωτης είναι εξίσου σημαντική!
Φέτος, αφήστε τις περίπλοκες προετοιμασίες στην άκρη και φτιάξτε μια βασιλόπιτα με ζύμη κέικ που συνδυάζει αφράτη υφή, πλούσια γεύση και ευκολία. Με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, η επιτυχία είναι εγγυημένη, ενώ το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Για όσους επιθυμούν μια πιο ισορροπημένη και θρεπτική εναλλακτική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτοντας στη συνταγή 50ml γάλα.
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro
- 6 αυγά
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας κονιάκ)
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε σταδιακά την Ακατέργαστη Ζάχαρη FYTRO, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το κονιάκ
- Στο τέλος προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένη και χτυπάτε άλλο 1 λεπτό
- Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 30-32 εκ. και ψήνετε 160-170°C ανάλογα με τον φούρνο (στη μεσαία σχάρα).
- Tip: Μπορείτε να διακοσμήσετε με ρόδι ή Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.
Η βασιλόπιτα δεν είναι απλώς ένα γλυκό – είναι το σύμβολο της καλοτυχίας και της αγάπης που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας. Με αυτή τη συνταγή, η διαδικασία γίνεται παιχνιδάκι, ενώ η γεύση της ζύμης κέικ θα κλέψει την παράσταση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Δοκιμάστε τη φέτος και ξεκινήστε τη νέα χρονιά με την τέλεια μπουκιά που όλοι περιμένουν. Με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, κάθε κομμάτι βασιλόπιτας γίνεται μια γλυκιά ευχή για το μέλλον!
Δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές ΕΔΩ.