Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όρισε νέο πρόεδρο στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, Γ. Αποστολόπουλο, ο οποίος ενημερώθηκε για το δημοτικό συμβούλιο για τις εξελίξεις, που οδήγησαν στην απόδοση κατηγοριών κατά στελεχών του κέντρου, έπειτα από καταγγελίες προμηθευτή για κρούσμα διαφθοράς.

«Όποτε τίθεται σε γνώση ενός δημόσιου λειτουργού καταγγελία για αξιόποινη πράξη έχει την υποχρέωση, από τη στιγμή που διαπιστώνει την καταρχήν βασιμότητά της, να την παραπέμψει στα αρμόδια διωκτικά όργανα», δήλωσε ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον καταγγέλλοντα προμηθευτή και στην παραπομπή του ζητήματος στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία συνέλαβε τον διευθυντή του Κέντρου, Ηρακλή Ευσταθίου, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

«Έπραξα το καθήκον μου», είπε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης και τόνισε ότι «η κίνησή του να παραπέμψω άμεσα την υπόθεση στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι ένα μήνυμα προς όλες τις υπηρεσίες του δήμου, από τους επικεφαλής και τον τελευταίο συναλλασσόμενο υπάλληλο με το κοινό, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ καμία παρανομία και από τη στιγμή που περιέρχεται σε γνώση μου καταγγελία θα την παραπέμπω εκεί που πρέπει, γιατί ο τόπος έχει θολώσει από αυτή την κατάσταση, από αυτή τη σωρεία των καταγγελιών».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στο ΚΥΑΔΑ, «υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει όλους μας από το γεγονός ότι δεν έχουν διαλευκανθεί τόσα σκάνδαλα εν μέρει έχει οδηγήσει στην απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος και θα πρέπει σε αυτά το ζητήματα να είμαστε άτεγκτοι».

Από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής τής μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, σχολίασε: «Ελπίζουμε ότι κάποιοι θα θυμηθούν αυτό που είχαμε πρόσφατα πει, σε όσους κατηγορούσαν εμάς για υποτιθέμενα σκάνδαλα, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ότι η λάσπη πάντα επιστρέφει πίσω στα πρόσωπα εκείνων που την πετάνε».

«Λυπάμαι μόνο για το πλήγμα που υπέστη η ιστορία της μεγαλύτερης κοινωνικής δομής της Ελλάδας στην αυτοδιοίκηση, για την οποία δουλέψαμε σκληρά επί 4 χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.