Το γεγονός ότι είναι άκρως επικίνδυνο και δεν θα πρέπει να επιτρέψει η δημοτική αρχή Βόλου τη λειτουργία του, επισημαίνουν για το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Σαρατσεϊκα» στα Κήπια Ανακασιάς.

Με σχετική επιστολή, την οποία ο Σύλλογος κοινοποίησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αναφέρει ότι «ο Άγιος Γεώργιος εδώ και 30 περίπου χρόνια ανήκει στον Δήμο Βόλου και θα έπρεπε λογικά αυτό το κοιμητήριο να έχει κλείσει αφού λειτουργεί διαδημοτικό νεκροταφείο για όλους τους Βολιώτες.

Η περιοχή όπου είναι το κοιμητήριο έχει χαρακτηριστεί ζώνη οικιστικού ελέγχου, δηλαδή περιοχή κατοικιών.

Παρόλα αυτά οι κάτοικοι του Άγιου Γεωργίου (που σημειωτέων μένουν 1,5 – 2 χλμ. μακριά από το νεκροταφείο) θέλουν μετά μανίας να έχουν ένα ιδιωτικό κοιμητήριο, αδιαφορώντας για την αντίδραση των κατοίκων που μένουν δίπλα και υπομένουν τα πάνδεινα απ’αυτό».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «το κοιμητήριο δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Το 2002 με απόφαση του Συνδέσμου κοιμητηρίων είχε κλείσει λόγω υπερκορεσμού του εδάφους. Υπάρχουν δεκάδες υγειονομικές εκθέσεις που μαρτυρούν την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα αυτού του κοιμητηρίου» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα καταγγέλλουν, ότι «το 2005 έγινε περίφραξη παρακείμενου οικοπέδου του κοιμητηρίου για να ενσωματωθεί μ’αυτό και να γίνει με δόλο η επέκταση του. Αυτή η περίφραξη δημιούργησε εκτροπή του ρέματος της Ανακασιάς με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει συνεχώς η περιοχή.

Αντλιοστάσιο κοντά στο Κοιμητήριο;

Σε απόσταση αναπνοής από το κοιμητήριο αυτό στην κάτω πλευρά βρίσκεται αντλιοστάσιο του Δ. Βόλου «6ο Πολωνικό» από όπου υδρεύεται το Πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.»
Ζητώντας τη συνδρομή των τοπικών αρχών, ρωτούν μεταξύ άλλων, «καλά αυτοί, οι τοπικοί άρχοντες όμως τι κάνουν για την εφαρμογή των νόμων;

Υπερασπίζονται το δίκιο και νόμιμο που το υποστηρίζουν λίγοι, ή το παράνομο και άδικο που το υποστηρίζουν οι περισσότεροι, προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα σε ερχόμενες εκλογές ;

Επιτρέπεται να λειτουργούν και προπάντων να επεκτείνονται κοιμητήρια μέσα στον ιστό της πόλης;

Και αν ναι τότε γιατί έκλεισε το νεκροταφείο της Ν. Ιωνίας;»

Καταλήγοντας ελπίζουν «όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου σαν έγκριτοι νομικοί να μην παραβούν τον όρκο που έχουν δώσει, και να είναι πάντα υπηρέτες των νόμων & της δικαιοσύνης άσχετα αν αυτά είναι με το μέρος των πολλών ή των λίγων».

πηγή: Μαγνησία