Η πρώτη φωτογραφία από το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται, έσπασαν τα τζάμια στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Ο Νετανιάχου και η οικογένειά του την ώρα της επίθεσης δεν βρίσκονταν στην Καισάρεια, αλλά στην Ιερουσαλήμ. 

Νετανιάχου: «Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν έκαναν ένα σοβαρό λάθος»

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως η απόπειρα της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν «σοβαρό λάθος», μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος. Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα» προειδοποίησε.

Καμία από τις οργανώσεις που εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, περιλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Βίντεο ντοκουμέντο με το drone της Χεζμπολάχ που στόχευσε τη βίλα του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Βίντεο κατέγραψε ένα από τα τρία drone της Χεζμπολάχ που στόχευσαν την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια.

Στις εικόνες φαίνεται ένα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι να πετά δίπλα στο drone καμικάζι.