Σταδιακή αποκατάσταση των τουριστικών κρατήσεων και ύφεση της αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα, βλέπει ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νίκος Κανελλόπουλος.

Σε συνέντευξή του, προτρέπει όλους τους φορείς του τουρισμού να υπερβάλουν εαυτόν, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, «διότι τώρα είναι η ευκαιρία, η διεθνής κοινότητα να μας βάλει θετικό πρόσημο».

Ο κ. Κανελλόπουλος τονίζει ότι «θα πρέπει να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας και παράλληλα, οι επιχειρηματίες του τουρισμού να διατηρήσουν τις τιμές τους σε ανταγωνιστικά επίπεδα».

Επίσης, στέλνει ένα μήνυμα υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους η κρισιμότητα της φετινής χρονιάς και η ανάγκη να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες, που τους αναλογούν».

Σχετικά με το επόμενο βήμα του ΕΟΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρει ότι «ο ΕΟΤ βρίσκεται σε μία διαδικασία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του και κυρίως επαναπροσδιορισμού της αποστολής του, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να γίνει ο κύριος φορέας προβολής του Ελληνικού Τουρισμού και της Ελλάδας διεθνώς».