Υλικά
Υλικά
Για 2-4 άτομα
-1 κιλό ντομάτες
-300 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη προαιρετικά
-1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
-½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
-τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
-50 γραμμάρια φέτα
-2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες για σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα σπαγγέτι με λίγο λάδι. Όταν ροδίσουν αφαιρείτε από την εστία. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα μανιτάρια.
Στο τέλος βάζετε τα σπαγγέτι μέσα στο μείγμα της σάλτσας ντομάτας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, τις ελιές και ντοματίνια κομμένα στη μέση.