Υλικά
- 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησής σας
- 350 γραμμάρια ντομάτες
- 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κλωναράκια βασιλικό
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
Στην κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ντομάτας αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.