Υλικά
- 1 ματσάκι από σπανάκι
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- σκόρδο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 πλάκα τυρί μανούρι ή φέτα
- 2-3 φύλλα δυόσμου
- ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
- 10 μικρές γαρίδες καθαρισμένες
- λίγο κρασί λευκό
- λίγο ούζο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο αλάτι και στο πιπέρι. Τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι και τις σβήνουμε με ούζο και λευκό κρασί.
Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι σπανάκι με ελαιόλαδο, ντομάτα, σκόρδο και μοσχοκάρυδο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τη φέτα με ρίγανη.
Επίσης, σοτάρουμε μια αλεσμένη ντομάτα και ρίχνουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες.
Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε μία στρώση σπανάκι, μία στρώση με φέτα και ντομάτα. Φτιάχνουμε άλλη μία στρώση σπανάκι φέτα και στο τέλος βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες.
Στολίζουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες, τα ντοματίνια και 2 ή 3 φύλλα σοταρισμένο δυόσμο. Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας.