Υλικά

  • γιαούρτι για σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ
  • 1 ανανάς κομμένος σε κύβους
  • 500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4
  • 2 φλιτζάνια κεράσια καθαρισμένα
  • 2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.

Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάστε από τη φωτιά.

Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και περάστε το σιρόπι από σουρωτήρι.

Αναμείξτε όλα τα φρούτα της συνταγής μαζί σε ένα μπολ και ράντισε με το σιρόπι.

Σερβίρετε με γιαούρτι.