Υλικά

  • 500 γρ. jumbo γαρίδες
  • 1 κ. σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ ανακατεμένο με 1 κ. σ. γάλα
  • 3- 4 κ. σ. χυμό λεμονιού (προσαρμόστε την οξύτητα ανάλογα με τα γούστα σας)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το βούτυρο (ή το λάδι) σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  2. Προσθέστε το σκόρδο στο υπόλοιπο βούτυρο (ή λάδι) στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε το γάλα (ή την κρέμα) και φέρτε τη σάλτσα σε βράση. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πήξει.
  3. Προσθέστε το μείγμα αμύλου κορν φλάουρ/νερού στο τηγάνι και ανακατέψτε γρήγορα για να ενωθεί με τη σάλτσα, η οποία θα αρχίσει να πήζει αμέσως.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τις γαρίδες και από πάνω ρίξτε φέτες λεμονιού, μαϊντανό, έξτρα παρμεζάνα, τριμμένο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται).
  5. Σερβίρετε πάνω από λαχανικά στον ατμό, νουντλς, ρύζι ή μαγειρεμένα ζυμαρικά.