Λανθασμένα έχουμε στο μυαλό μας την κρέπα ως ένα παχυντικό, γλυκό ή αλμυρό σνακ που προσδίδει πολλές θερμίδες. Με αυτή τη συνταγή ανατρέπουμε την κακή φήμη της, δίνοντας μια πολύ υγιεινή εκδοχή με χαμηλά λιπαρά, εδώδιμες ίνες και φυτικές ίνες, που την καθιστούν ιδανική επιλογή για πρωινό, απογευματινό ή ακόμη και βραδινό, προσθέτοντας τα υλικά που μας αρέσουν.
Υλικά (5 κρέπες)
- 1 μεγάλο αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα βρόμη σε σκόνη
- 1/2 και λίγο κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Χτυπάμε καλά το αβγό με το γάλα.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
- Βήμα 4: Αφού ζεστάνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο από τον χυλό και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Βήμα 5: Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2’ από κάθε πλευρά.
Διατροφική αξία ανά κρέπα
- Ενέργεια: 62 kcal
- Υδατάνθρακες: 7,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5,8 γρ.
- Λιπαρά: 6,9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI