Το δικό της μήνυμα στήριξης στον σύζυγό της Εκρέμ Ιμάμογλου έστειλε η Ντιλέκ Ιμάμογλου μιλώντας στο πλήθος που ζητά την αποφυλάκισή του. «Θα νικήσει για άλλη μια φορά, κι ας είναι στη φυλακή» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η σύζυγος του Εκρέμ Ιμάμογλου όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας 24/3 ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης μίλησε μπροστά σε ένα εκατομμύριο συγκεντρωμένους και σημείωσε:

«Οδηγώντας τον Εκρέμ Ιμάμογλου στη φυλακή νομίζουν πως θα καταφέρουν να γλιτώσουν από αυτόν. Να ξέρουν το εξής. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σάς νίκησε ήδη 4 φορές, θα σας νικήσει και 5η φορά».

Εκρέμ Ιμάμογλου

«Θα σας νικήσει κι αν είναι υποψήφιος, θα σας νικήσει κι αν δεν είναι υποψήφιος. Θα νικήσει κι αν είναι στη φυλακή, κι αν δεν είναι στη φυλακή. Διότι εκείνος είναι το σύμβολο της αξιοπρέπειας του λαού! Εκείνος είναι η κοινή φωνή και αναπνοή όλων των ανθρώπων που διεκδικούν δικαιοσύνη και δημοκρατία. Θα ηττηθείτε!» υπογράμμισε ενώ στην Τουρκία επικρατεί αναβρασμός και οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται.

«Επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα εναντίον του Ιμάμογλου και του λαού»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, είπε: «Τον κράτησαν μέσα επί 4 ημέρες, και την ώρα που όλη η Τουρκία για εκείνον πήγαινε στις κάλπες, τον οδήγησαν στα δικαστήρια. Την ώρα που η Τουρκία τον ψήφιζε τον οδήγησαν στις φυλακές της Σηλυβρίας. Ουσιαστικά δεν προκάλεσαν μόνο αυτόν, αλλά προκάλεσαν εκατομμύρια άτομα κι επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα. Αλλά αυτό που πήγαν να κάνουν δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Ο λαός χάλασε το παιχνίδι τους. Χαλάει το σχέδιο τους. Ο λαός είναι ισχυρός, Ο λαός έχει δίκιο. Η απόλυτη κυριαρχία είναι αυτή του λαού».

Στις εσωκομματικές κάλπες που στήθηκαν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν τον Ιμάμογλου για υποψήφιο πρόεδρο της Τουρκίας ενώ ο δήμαρχος της Άγκυρας μίλησε για 20 εκατομμύρια.