Υλικά
- 420 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
- 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Αλάτι για γεύση
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράστε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα.
- Σε μία άλλη βράστε την κολοκύθα και εν συνεχεία λιώστε την μέχρι να αποκτήσει την υφή του πουρέ.
- Τοποθετήστε τα ρεβύθια, τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, το φρέσκο δενδρολίβανο και το χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Προσθέστε ελαιόλαδο ή επιπλέον νερό, αναλόγως την υφή που θέλετε να έχει το χούμους.