Υλικά

  • 420 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Αλάτι για γεύση
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε μία άλλη βράστε την κολοκύθα και εν συνεχεία λιώστε την μέχρι να αποκτήσει την υφή του πουρέ.
  3. Τοποθετήστε τα ρεβύθια, τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, το φρέσκο δενδρολίβανο και το χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ.
  4. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  5. Προσθέστε ελαιόλαδο ή επιπλέον νερό, αναλόγως την υφή που θέλετε να έχει το χούμους.