Υλικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κ.γ. λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 κονσέρβα τόνο 100 γρ.
- 100 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 100 γρ. βούτυρο
- 1/3 κούπα αλεύρι
- δύο κούπες γάλα
Εκτέλεση
- Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον τόνο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και την πάπρικα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.