Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού σταφίδες
  • 3/4 φλιτζανιού κομματιασμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
  • 2 μπρόκολα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο
  • 220 γραμμάρια μπέικον

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το μπέικον σε ένα βαθύ σκεύος και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
  2. Στο μεταξύ ρίχνετε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα να βράσει για 15 λεπτά και το κόβετε σε μεσαία κομμάτια και το κρεμμύδι σε λωρίδες.
  3. Στη συνέχεια ανακατεύετε με το μπέικον, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  4. Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και αφήνετε να κρυώσει.