Υλικά
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδες
- 3/4 φλιτζανιού κομματιασμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
- 2 μπρόκολα
- 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο
- 220 γραμμάρια μπέικον
Εκτέλεση
- Βάζετε το μπέικον σε ένα βαθύ σκεύος και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
- Στο μεταξύ ρίχνετε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα να βράσει για 15 λεπτά και το κόβετε σε μεσαία κομμάτια και το κρεμμύδι σε λωρίδες.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε με το μπέικον, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και αφήνετε να κρυώσει.