Μετά την επίσημη παρουσίαση στο Παρίσι της νέας Jaguar XE, του νέου μεσαίου sedan της αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που διαθέτει αμάξωμα από 75% αλουμίνιο, ο επικεφαλής παραγωγής της εταιρείας, Nick Miller, επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματισθεί να λανσαριστεί και τετρακινήτη έκδοση του εν λόγω μοντέλου το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικότερα, η νέα Jaguar XE, που φέρει 3λιτρο V6 κινητήρα turbo με ισχύ 340 ίππους και 450 Nm θα αποκτήσει και τετρακινήτη έκδοση, όπου η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται και στους δύο άξονες (και όχι μόνο στον πίσω, όπως συμβαίνει τώρα) μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Επίσης, στα σκαριά της εταιρείας, κατά το Miller, είναι και ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, που θα ενταχθεί στην γκάμα επιλογών της νέας XE.

Επίσης, για τη νέα premium λιμουζίνα προβλέπονται και πιο σπορτίφ εκδόσεις, XE R & XE R-S, οι οποίες θα φέρουν 5λιτρο V8 κινητήρα, ενώ στη σκέψη της Jaguar είναι και η δημιουργία υβριδικών εκδοχών, αναφορικά με τη νέα XE.

Να θυμίσουμε τέλος ότι η νέα Jaguar XE θα αρχίσει την ευρωπαϊκή της εμπορική πορεία αρχές του 2015 σε τιμές που ξεκινούν από τα 31.700 ευρώ περίπου για τη βρετανική αγορά.

Πηγή: autotriti.gr