Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Μπάρι Ντίλερ, και η σύζυγος του, η σχεδιάστρια, Νταϊάν φον Φάρστενμπεργκ, ανακοίνωσαν ότι θα χρηματοδοτήσουν ένα πλωτό δημόσιο πάρκο με θέατρο σε μία αποβάθρα του ποταμού Χάντσον στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η δέσμευση του ζευγαριού που εκτιμάται στα 113 εκατομμύρια δολάρια είναι η μεγαλύτερη δωρεά ιδιώτη στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Το πλωτό πάρκο θα ονομάζεται «αποβάθρα 55» κι αναμένεται να στοιχίσει πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια.
Η πόλη της Νέας Υόρκης θα δώσει 17 εκατομμύρια για την περάτωση του πλωτού πάρκου και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα δώσει άλλα 18 εκατομμύρια.

Το πάρκο θα χτιστεί σε μία πλατφόρμα 55 μέτρων στον ποταμό Χάντσον και θα στηρίζεται σε 300 στύλους με το σχήμα μανιταριού, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times.

Θα διαθέτει κήπους, μονοπάτια και ένα αμφιθέατρο 700 θέσεων που θα υποδέχεται παραστάσεις καλλιτεχνών.
Σε συνέντευξη Τύπου, η Νταϊάν φον Φάρστενμπεργκ είπε χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Υόρκη πάντα μου θύμιζε τη Βενετία, οπότε χαίρομαι που ήρθε επιτέλους η ώρα να τιμήσουμε τα νερά της».

Ο Μπάρι Ντίλερ και η Νταϊάν φον Φάρστενμπεργκ ίδρυσαν ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λέγεται «αποβάθρα 55» για τη συντήρηση του πάρκου, τα καλλιτεχνικά προγράμματα κ.α.

Την αποβάθρα σχεδίασε η εταιρεία που είχε σχεδιάσει το Ολυμπιακό Στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2016.