Λίγο πριν το ταξίδι του στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μέτρησε τις δυνάμεις του στο τουρνουά της ελβετικής πόλης, μην μπορώντας να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Απέναντι στον 28χρονο Μπερετίνι ο Ελληνας παίκτης σε κανένα σημείο του αγώνα είχε τις λύσεις στο σερβίς τού Ιταλού, που έφθασε δίκαια στην τελική επικράτηση.

Ο Μπερετίνι με τρία στη σειρά love games, ισοφάρισε ισάριθμες φορές το προβάδισμα του Τσιτσιπά για το 3-3. Μάχη έγινε στο 7o game όπου παίχθηκαν 14 πόντοι, ο Μπερετίνι βρήκε το 1ο break point, όμως ο Τσιτσιπάς μετά το 3ο αβαντάζ, ισοφάρισε σε 4-4.

Παρόμοια εξέλιξη και στο 9o game, ο Τσιτσιπάς με δύο winners, απάντησε στο 2ο break point του αντιπάλου του για το 5-4. Ο Μπερετίνι με δύο ακόμη love games έκανε το 6-6, έχοντας μόλις έναν χαμένο πόντο στα service games, πριν το σετ κριθεί στο tie break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-2 και 5-4, ο Μπερετίνι προσπέρασε με 6-5, αλλά έχασε από λάθος υπολογισμό το set point, όμως στη 2η ευκαιρία έβγαλε καλό 1ο σερβίς, ο Τσιστιπάς δεν είχε σωστή επιστροφή με το backhand και ο Μπερετίνι πήρε το σετ με 7-6(6), έχοντας 27/29 (93%) κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς και 3/3 από το 2ο σερβίς.

Βreak σε καθοριστικό σημείο και αποκλεισμός
Με δύο άσους και δύο winners, έκανε το 1-0 στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να απαντά με άνεση (1-1), να πρσπαθεί να πιέσει στο 3ο game, χωρίς να τα καταφέρνει (2-1). Χωρίς προβλήματα έκανε το 2-2, όμως εξακολουθούσε να μην έχει λύσεις στο σερβίς του Ιταλού, που έφθασε στο 4-3.

Με το σετ να κυλά στο ίδιο μοτίβο με τον Μπερετίνο να διατηρεί το σερβίς του για το 5-4 και το 6-5. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να οδηγήσει το σετ στο tie break κι εκεί ο Μπερετίνι βρίσκοντας match point στο 30-40, πήρε το σετ με 7-5, και την πρόκριση στον τελικό.

Πηγή: gazzetta.gr