Αμήχανος δήλωσε ο ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Βινς Κέιμπλ, ο οποίος έχει αναδείξει σε προτεραιότητά του τον αγώνα κατά της απάτης μετά την αποκάλυψη από τον βρετανικό Τύπο ότι ο ίδιος δεν απέδωσε μέρος του ΦΠΑ των εσόδων του από τα συγγραφικά του δικαιώματα, πριν μπει στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέιμπλ, ο υπουργός αναγκάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 500 στερλινών (περίπου 580 ευρώ) για την παράλειψη αυτή.

Σε ανακοίνωση ο Κέιμπλ διαβεβαιώνει ότι δεν είχε καμία πρόθεση φοροδιαφυγής και ότι το σφάλμα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, λογιστικό.

Επίσης επισημαίνει ότι ρύθμισε την κατάσταση χωρίς να καθυστερήσει.

«Μου προκαλεί κάποια αμηχανία το γεγονός ότι το λάθος δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα. Όμως τίποτε απ’όλο αυτό δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω τον αγώνα μου κατά της φορολογικής απάτης», προσέθεσε.

Ο Κέιμπλ, ένα από τα κύρια στελέχη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του κυβερνητικού συνασπισμού, καταδικάζει δριμύτατα το έλλειμμα ηθικής σε ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους και καταφέρεται ιδιαίτερα κατά των τραπεζιτών και των «προκλητικών» μπόνους που παίρνουν.