Σάλος προκλήθηκε στην Αυστραλία με το βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο μία Εβραία καλλιτέχνιδα, η Τζέιν Κόρμαν στο οποίο απεικονίζεται η οικογένειά της να χορεύει σε διάφορα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό τους ήχους του… «I will survive».

Η Κόρμαν μαγνητοσκόπησε την οικογένειά της να χορεύει στις πύλες του Άουσβιτς και άλλων στρατοπέδων μαζί με τον 89χρονο πατέρα της Άντολκ, επιζώντα της σφαγής των Εβραίων, ο οποίος είχε εγκλειστεί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στην διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε στο βίντεο φορώντας ένα μπλουζάκι που αναγράφει «επιζών», ενώ συμμετείχε στα σύντομα χορευτικά νούμερα χαμογελώντας και γελώντας μαζί με την κόρη και τα εγγόνια του.

Το βίντεο προβλήθηκε σε μια έκθεση στην Μελβούρνη, αλλά μετά την δημοσίευσή του στο Διαδίκτυο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού το παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ορισμένοι κατηγόρησαν την οικογένεια ότι αντιμετωπίζει με φτηνό τρόπο φρικτά γεγονότα κι επιδεικνύει ασέβεια προς όσους έχασαν τις ζωές τους στο Ολοκαύτωμα.

Ο Άντολκ Κόρμαν απάντησε ότι η οικογένειά του χόρεψε για να γιορτάζει τη ζωή και την επιβίωση. Είπε ότι η οικογένειά του προσευχήθηκε για τους νεκρούς πριν χορέψει και ότι το γεγονός πως επέζησε είναι ένας θρίαμβος επί του κακού.
«Ζούμε, επιβιώσαμε, δημιουργήσαμε μια νέα γενιά και χορεύουμε τον χορό της επιβίωσης», σημείωσε.