Ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή Premier League για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με γκολ των Χάαλαντ και Κόβατσιτς νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Τσέλσι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην πράξη όμως φρόντισε να απλοποιήσει τα πράγματα, ξεκινώντας την υπεράσπιση του τίτλου με μια νίκη που στέλνει μήνυμα στους ανταγωνιστές της.

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο, η Σίτι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της φάση, στο 18′, όταν ο Χάαλαντ πήρε την πάσα, έμεινε όρθιος ανάμεσα σε Κόλγουιλ – Κουκουρέγια και νίκησε από κοντά τον Σάντσεθ για το 0-1.

Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε αφού ο Τζάκσον ήταν σε θέση οφσάιντ στο 44′ και το γκολ που πέτυχε μετά το λάθος του Εντερσον δεν μέτρησε, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 61′ οι Λονδρέζοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά ο Έντερσον είπε «όχι» στον Τζάκσον και τελικά όλα κρίθηκαν στο 84′: Ο Κόβατσιτς πήρε τη μπάλα, βρήκε χώρο, προχώρησε και με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 0-2 κλειδώνοντας το τρίποντο για την πρωταθλήτρια.