Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ήταν εξαιρετικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 βοηθώντας τη Γαλλία να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και είναι μια ανάσα από την επιστροφή του στο ΝΒΑ για τους Φιλαντέλφια Σίξερς, παγώνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γάλλος φόργουορντ, από τους σημαντικότερους παίκτες της ισπανικής ομάδας, είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τις εμφανίσεις του προκάλεσε το ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ, στο οποίο ήθελε και θέλει να επιστρέψει.

Ο Γιαμπουσέλε είχε αγωνιστεί για δύο χρόνια, από το 2017 ως το 2019, στους Μπόστον Σέλτικς και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Ρεάλ, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 10,5 πόντους και 4,9 ριμπάουντ σε σε 23 λεπτά συμμετοχής στην περσινή Euroleague.

Οι Μαδριλένοι υπολόγιζαν τον παίκτη κανονικά και για τη νέα σεζόν, όπως όμως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το The Athletic ο Γάλλος πήρε την απόφαση να δοκιμάσει ξανά στο ΝΒΑ και είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τους Σίξερς.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να αποδεσμευθεί από τη Ρεάλ και θα το κάνει πληρώνοντας τη ρήτρα 2,5 εκατ. δολαρίων, με τους Ισπανούς να έχουν παγώσει από αυτή την εξέλιξη.