Μια υπόγεια υδροθερμική έκρηξη στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστoουν τρόμαξε τους επισκέπτες κι άρχισαν να τρέχουν να σωθούν το πρωί της Τρίτης, καθώς ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο μανιταριού από ατμό και συντρίμμια υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα στον αέρα.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Biscuit Basin του εθνικού πάρκου, με προέλευση κοντά στην Black Diamond Pool, που βρίσκεται περίπου 2,1 μίλια βορειοδυτικά του Old Faithful.

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν περίπου δώδεκα τουρίστες να φεύγουν κατά μήκος του πεζόδρομου που οδηγεί στις ιαματικές πισίνες, μερικοί ουρλιάζοντας καθώς μεγάλα κομμάτια βράχων εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ως εκ θαύματος, κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), αλλά το Biscuit Basin, καθώς και ο χώρος στάθμευσης και οι διάδρομοι, έκλεισαν προσωρινά για την ασφάλεια των επισκεπτών όπως αναφέρει η New York Post.

Σύμφωνα με το USGS, τέτοιες εκρήξεις συμβαίνουν «όταν το νερό μετατρέπεται ξαφνικά σε ατμό υπόγεια», λέγοντας ότι τέτοια γεγονότα είναι «σχετικά συχνά στο  Γέλοουστoουν».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αναφέρει ότι η έκρηξη δεν αποτελεί ένδειξη ηφαιστειακής δραστηριότητας και ότι δεν προκλήθηκε από μάγμα που ανέβηκε προς την επιφάνεια.

Βίντεο που τραβήχτηκε μετά την υποχώρηση του τεράστιου σύννεφου δείχνει τον πεζόδρομο γεμάτο συντρίμμια.
Η έκρηξη ερευνάται από τους γεωλόγους του Γέλοουστoουν.