Τι δική του εκδοχή για το επεισόδιο με τους συγγενείς Αγνοουμένων έξω από το προεδρικό Μέγαρο μετά την εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο έδωσε ο Φειδίας Παναγιώτου.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων καταγγέλλουν τον Φειδία Παναγιώτου ότι τους χλεύασε και τους ειρωνεύτηκε με εκφράσεις «Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου και εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά δεν κάνω έτσι».

Ο γνωστός YouTuber που πρόσφατα εκλέχθηκε ευρωβουλευτής μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στο X δίνει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό. «Είπα δυό τρεις κουβέντες παραπάνω», παραδέχεται.

Μεταξύ άλλων τόνισε «και ο ίδιος θα ήθελε να ακουστεί το ζήτημα των αγνοουμένων, μιας και ο θείος του είναι αγνοούμενος, αλλά με τον σωστό τρόπο», όπως υποστήριξε, «όχι με τον ίδιο τρόπο, που ακολουθούν οι πολιτικοί τόσα χρόνια και με τον οποίο δεν βλέπουμε χαΐρι». «Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ακουστούμε, όπως με ένα βίντεο», σχολίασε.

Παραδέχθηκε ότι είχαν έντονο διάλογο

«Απολογήθηκα από εκείνη την ώρα στην κοπέλα, αλλά κανένας δεν το ανέφερε αυτό, ότι ο Φειδίας απολογήθηκε από εκείνη την ώρα στην κοπέλα, αντίθετα με καλούν να απολογηθώ», είπε.

«Είμαι σίγουρος ότι αν είχε μια κάμερα και βιντεογραφούσε δεν θα σας φαινόταν καθόλου παράξενο αυτό που ειπώθηκε μεταξύ μας», πρόσθεσε.

«Κι επειδή δε φοβούμαι να συνομιλήσω με τα άτομα, με τα οποία έγινε η παρεξήγηση και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να ακουστούν περισσότερο τα παιδιά των αγνοουμένων, καλώ και την κοπέλα και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αγνοουμένων σε ένα podcast για να προβάλουν τα προβλήματά τους και να λύσουμε την παρεξήγηση», κατέληξε.