Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, όταν πέντε ανήλικα αδέρφια Ρομά διέφυγαν από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου είχαν μεταφερθεί υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης με τις αρχές να κινητοποιούνται άμεσα για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για δύο αγόρια και τρία κορίτσια ηλικίας 10-14 ετών, τα οποία είχαν μεταφερθεί από περιοχή της Ξάνθης στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για προστατευτική φύλαξη. Γύρω στις 17:00, κατάφεραν να διαφύγουν από το «Παπαγεωργίου» χρησιμοποιώντας ως έξοδο διαφυγής το παράθυρο του δωματίου στο οποίο και βρίσκονταν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο «Παπαγεωργίου» προκειμένου να «χτενίσουν» τους χώρους του νοσοκομείου αλλά και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των παιδιών.

Τα πέντε αδέρφια κατάφεραν να φτάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη στάση αστικών λεωφορείων πλησίον του νοσοκομείου και αφού επιβιβάστηκαν σε αστικό, κατευθύνθηκαν προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Άμεσα στον σταθμό του ΟΣΕ έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά από λίγη ώρα, κατάφεραν να εντοπίσουν το ένα αγόρι στις τουαλέτες του σταθμού. Τα άλλα τέσσερα παιδιά είχαν βρει καταφύγιο σε έτερο χώρο του σταθμού. Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» που είχαν σπεύσει στο σημείο κατάφεραν να προσεγγίσουν τα παιδιά και να τα πείσουν πως πρέπει να επιστρέψουν στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο και έγινε.