Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα φιλοξενήθηκα στον τηλεοπτικό σταθμό TV KOSMOS, στην εκπομπή «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ» με τη  Νεκταρία Μπίλλη @nektariabilli. 

Συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

  • Ο Κανόνας των Εσωρούχων δημιουργήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ξεκινήσουν τη συζήτησης με τα παιδιά τους.
  • Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση εννιά φορές στις δέκα γίνεται από άτομα του οικείου περιβάλλοντος ή του κύκλου εμπιστοσύνης των παιδιών.
  • Tο 16% των παιδιών στην Ελλάδα και ένα  στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.
  • Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορά στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.
  • Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, την γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

📍Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα φιλοξενήθηκα στον τηλεοπτικό σταθμό TV KOSMOS, στην εκπομπή «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ» με τη Νεκταρία Μπίλλη @nektariabilli. 📍Συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #Εθνικό Σχέδιο Δράσης @nektariabilli #rhodes #tvkosmos

Posted by Elena Rapti on Monday, October 31, 2022