Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ανέκαθεν είχαν την δική τους ξεχωριστή και άγρια, τις περισσότερες φορές, ομορφιά. Υπάρχουν κάποια όμως που έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και η νίκη τους έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα τα άλλα, είτε λόγω του κλίματος που υπήρχε πριν, είτε λόγω των συνθηκών που προέκυψαν κατά την διεξαγωγή του αγώνα. Το Gazzetta.gr ξεχώρισε 5 από αυτά που έγιναν με τους «πράσινους» γηπεδούχους και το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε νικητές. 1929-30: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 8-2 Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα για τον λόγο που επιλέχθηκε. Το σκορ μιλάει από μόνο του, καθώς αποτελεί ρεκόρ για τα αιώνια ντέρμπι και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να καταρριφθεί ποτέ…

2002-03: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν σε εκείνο το ντέρμπι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, από ισάριθμα αυτογκόλ του Ρενέ Χένρικσεν και του Σωτήρη Κυργιάκου. Βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα και έκανε την ανατροπή με τους Ολισαντέμπε, Μπασινά και Κόλκα, παίρνοντας μία παλικαρίσια νίκη.

2004-05: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 Οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Ολυμπιακό και ο Αντώνης Νικοπολίδης επιστρέφει αυτή την φορά ως αντίπαλος της ομάδας που υπηρέτησε για 15 χρόνια. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το καλοκαίρι, κόντρα στο παρελθόν του, μετακομίζει στους «ερυθρόλευκους».

2010-01: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 Οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με τον Κέβιν Μιραλάς, ωστόσο στην επανάληψη μίλησε η εκτελεστική δεινότητα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έκανε την ανατροπή με τα δύο γκολ που πέτυχε, χαρίζοντας τη νίκη στους «πράσινους».

2014-15: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 Σε τεταμένο κλίμα, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, με στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους 3 βαθμούς. Το αυτογκόλ του Πράνιτς και το τέρμα του Πέτριτς δίνουν τη νίκη στους «πράσινους», που την χάνουν όμως στα… χαρτιά λόγω αφαίρεσης βαθμών. Πηγή: gazzetta.gr