Το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 δεν ήταν καλό αφού γνώρισε βαριά ήττα με 15-6 από τις ΗΠΑ για την 1η αγωνιστική του ομίλου της.

Στον πρώτο της αγώνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από απουσία 16 ετών, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε απέναντί του μια ομάδα που έχει κατακτήσει τρεις φορές το χρυσό μετάλλιο. Η αποστολή, με λίγα λόγια, ήταν πολύ δύσκολη και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου βρέθηκε από νωρίς πίσω με 3-0 και στη συνέχεια έχασε την επαφή με το σκορ αφού δεν είχε λύσεις απέναντι στις Αμερικανίδες που βρέθηκαν να προηγούνται και με 7-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν έρθει το πρώτο γκολ της Ελλάδας, από την Ελευθερία Πλευρίτου, για το 7-1.

Όπως και να έχει, η Εθνική ομάδα δεν γινόταν να ανατρέψει την κατάσταση στη συνέχεια, με το σκορ να γίνεται και 11-2 κάποια στιγμή, κάνοντας μια προσπάθεια να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, χωρίς όμως να τα καταφέρει όπως δείχνει και το τελικό 15-6.

Ήττα, επομένως, στην 1η αγωνιστική του ομίλου για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που θα προσπαθήσει να είναι πιο ανταγωνιστική στα επόμενα παιχνίδι της.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-6, 2-3, 2-3

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΗΠΑ (Ανταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρέντις 2, Φέιταλ 1, Φλιν 4, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νιούσχουλ, Ρέμερ 1, Γκίλκριστ 1, Αουσμους 1, Σέκουλιτς 2, Λόνγκαν.