Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, όπως και αυτοί για τους ελεύθερους παίκτες τον Σεπτέμβριο, θα είναι για καιρό στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού αφού η ομάδα τους έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, χωρίς να παραβλέπει κανείς όσα έγιναν και με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών, αλλά όλα δείχνουν πως γεμάτη θα είναι και η χειμερινή, αυτή του Ιανουαρίου, για τους Πειραιώτες.

Με την ομάδα να μην έχει κάνει και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, στο λιμάνι επαναλαμβάνουν συνεχώς ένα πράγμα: «Χρειάζεται χρόνος». Και δεν έχουν άδικο. Κάθε ομάδα που προχωράει σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ χρειάζεται χρόνο. Κάθε ομάδα, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια, που έχει… 3ο διαφορετικό προπονητή πριν βγει καν ο Σεπτέμβριος, χρειάζεται ακόμη περισσότερο χρόνο.

Η διακοπή λόγω Μουντιάλ, επομένως, όταν έρθει θα μοιάζει με λύτρωση για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα έχουν τον χρόνο για να δουλέψουν απερίσπαστοι με στόχο να παρουσιαστούν, επιτέλους, έτοιμοι στην επανέναρξη. Και από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ, ο οποίος θα πρέπει να μοντάρει την ομάδα, θα περιμένει από τη διοίκηση να κάνει το καθήκον της τον Ιανουάριο και να διορθώσει ό,τι λάθη έγιναν το καλοκαίρι, θα περιμένει την απόκτηση παικτών που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Οι τρεις (σχεδόν) σίγουρες μεταγραφές

Απογοήτευση για τον Ολυμπιακό

Ένα από αυτά τα προβλήματα, πάρα πολύ σημαντικό, είναι στην άμυνα. Και αναφερόμαστε στο κέντρο της άμυνας, αρχικά. Με τον Μανωλά να έχει αποχωρήσει, τον Σισέ να έχει «χαθεί» μετά το ματς με την Καραμπάγκ στο Καραϊσκάκη, τον Μπα να προβληματίζει και τον Ρέτσο να μη δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος, έχει μείνει μόνο ο Παπασταθόπουλος ως έτοιμος από όλες τις απόψεις. Και προφανώς με έναν… κανονικό στόπερ, ειδικά αν αυτός δεν είναι και στην καλύτερη φάση της καριέρας του, δεν γίνεται να βγει σεζόν.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, επομένως, ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί τον Ιανουάριο για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Ακόμη κι αν ο χαφ Εμβιλά ανταποκριθεί με επιτυχία σαν στόπερ. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν άλλες δύο θέσεις στις οποίες, όπως όλα δείχνουν, οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να ενισχυθούν. Και πρόκειται για τα δύο άκρα της άμυνας, θα προσπαθήσουν δηλαδή να πάρουν έναν αριστερό μπακ και έναν δεξιό.

Για το αριστερό άκρο δεν θα χρειαζόταν κάτι τέτοιο αν ο Μαρσέλο ήταν στο 100%, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν είναι. Και ο Ρέαμπτσιουκ που όντως είναι στο 100%, δεν είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όσο για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Βρσάλικο προκαλεί προβληματισμό με τους τραυματισμούς του και γενικά με την εικόνα του ως τώρα. Αν δεν υπάρξει, οπότε, θεαματική βελτίωση μέχρι και τη διακοπή για το Μουντιάλ, στο λιμάνι θα επιδιώξουν να προσθέσουν στο ρόστερ έναν στόπερ, έναν αριστερό μπακ και έναν δεξιό μπακ τον Ιανουάριο.