Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει ή δει ή και χρησιμοποιήσει τα harness, που δεν είναι κάτι άλλο από τα δερμάτινα λουριά-ιμάντες, faux ή μη, που αγκαλιάζουν με διάφορους τρόπους το σώμα σε πολλά σημεία του. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα φανταζόταν κάποιος πως ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιείται κυρίως στις προσωπικές μας στιγμές θα είχε βρει τη θέση του σε κοινή θέα και πόσο μάλλον από οίκους high fashion.

Όταν λέμε harness, εννοούμε τα εσώρουχα από δέρμα με περίτεχνες λεπτομέρειες, τα αξεσουάρ όπως choker, ζαρτιέρες αλλά και πιο edgy κομμάτια όπως οι χειροπέδες. Ο κυρίως ρόλος των harness underwear παίζεται στην κρεβατοκάμαρα. Τα δεδομένα, ωστόσο, της νέας μόδας τα βγάζουν στους δρόμους, εντάσσοντάς τα στο πλαίσιο μίας avant garde εμφάνισης.

Και όμως, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συχνότερα τόσο σε πασαρέλες όσο και στο streetwear όλο και περισσότερα άτομα να τα χρησιμοποιούν, συνδυάζοντας τα είτε με πουκάμισα, είτε με t-shirt, ακόμα και σκέτα πάνω σε γυμνό δέρμα, λανσάροντάς τα ως outwear. Αποτελεί μία τάση πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς δίνουμε μια άλλη χροιά σε ένα αξεσουάρ λατρείας, πάθους και kinky καταστάσεων και το εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας από άποψη styling.

Μεγάλοι οίκοι όπως οι Gucci, Dior, Louis Vuitton και Alexander McQueen επέλεξαν να πειραματιστούν και να εντάξουν αυτά τα αξεσουάρ σε πασαρέλες, συνδυάζοντάς τα με πιο κλασσικά κομμάτια όπως floral φορέματα, κουστούμια ή jackets, δίνοντας τελείως διαφορετική χροιά και εικόνα στο total outfit. Kαι η αλήθεια είναι πως το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία.

Αρκετοί a class celebrities επιλέγουν σε εμφανίσεις τους, είτε στο κόκκινο χαλί, είτε στην καθημερινότητά τους, να μην τα αποχωρίζονται. Για παράδειγμα, ο Timothee Chalamet, o Michael B Jordan, η Dua Lipa, η Lady Gaga και άλλοι, αφού, όπως και να το κάνουμε, προσδίδουν μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή αισθητική.

Τελικά από ό,τι φαίνεται το συγκεκριμένο αξεσουάρ, που μπορεί να έχει χαρίσει αμέριστη απόλαυση σε κάποιους στις προσωπικές τους στιγμές, έχει εδραιώσει τη θέση του στη μόδα αλλά και στην καθημερινότητα, κάνοντάς μας να νιώθουμε super stylish και ταυτοχρόνως sexy.