Ο ιταλικός Τύπος υπήρξε ομόφωνος στην απόφασή του. Στην επίμαχη φάση του Πίρλο με τον Ελ Καντουρί στο ντέρμπι της Γιουβέντους με την Τορίνο αποφάνθηκε ότι ήταν πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε από τον διαιτητή Ριτσόλι. Ο Ιταλός ρέφερι, όμως, έκανε και άλλα σοβαρά λάθη στο παιχνίδι…

Ας δούμε πώς κάλυψαν τα γεγονότα οι τρεις αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας…

Corriere dello Sport: Δύο (τρία για την ακρίβεια) τα λάθη του Ριτσόλι στην αναμέτρηση Γιουβέντους-Τορίνο. Στο 40’ ο Βιντάλ ακουμπάει με το χέρι την μπάλα στην προσπάθεια αλά σομπρέρο του Τσέρτσι να ελευθερωθεί από εκείνον. Είναι δεύτερη κίτρινη για τον Χιλιανό που έχει αντικρίσει σωστά την πρώτη για φάουλ στον Ελ Καντουρί. Δεν δίνεται. Στην επανάληψη τώρα ο Βιντάλ παρεμβαίνει καθυστερημένα στον Νταρμιάν. Και αυτή η φάση είναι για κίτρινη κάρτα, την οποία επίσης δεν παίρνει ο Χιλιανός. Μάλιστα η αλλαγή του από τον τεχνικό του «πιστοποιεί» το λάθος του διαιτητή, το οποίο έχει καταλάβει ο Κόντε.

Ξεκάθαρο το πέναλτι του Πίρλο στον Ελ Καντουρί, το οποίο δεν δόθηκε για την Τορίνο. Ο ποδοσφαιριστής της «γκρανάτα» πέφτει με ένα βήμα καθυστέρηση όχι γιατί κάνει θέατρο ξεγελώντας τον διαιτητή, αλλά γιατί το πόδι του γαντζώνεται στην κνήμη.

Gazzetta dello Sport: Ξεκάθαρο πέναλτι του Πίρλο στον Ελ Καντουρί που δε δόθηκε λανθασμένα. Ο Ριτσόλι βλέπει πως από την θέση που βρίσκεται δεν έχει καλή οπτική επαφή και όμως δεν μετακινείται, αλλά ούτε ο Καλβαρέζε, ο επόπτης στην εστία που μπορεί να δει την παράβαση.

Κατά τα άλλα δύο φορές ο Βιντάλ που έχει ήδη αντικρίσει την κίτρινη κάρτα ρισκάρει την κόκκινη. Στην πρώτη γιατί μπλοκάρει την επιθετική ενέργεια του Τσέρτσι, στην δεύτερη για καθυστερημένη επέμβαση στον Νταρμιάν.

Tuttosport: Οι εικόνες δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι το αριστερό πόδι αγκιστρώνει το αριστερό πόδι του Ελ Καντουρί και είναι πέναλτι. Τώρα η δυναμική της πτώσης με τα δύο χέρια μπροστά μπορεί να ξεγέλασε τον διαιτητή. Βέβαια η θέση του είναι καλή και επίσης υπάρχουν και οι βοηθοί στην εστία. Είναι λάθος, αλλά για τον τρόπο που εγώ βλέπω τα πράγματα είναι λιγότερο σοβαρό από τεχνική άποψη από τη μη αποβολή του Βιντάλ. Ο Βιντάλ έπρεπε να αποβληθεί σε δύο περιπτώσεις. Στο 40’ ο Βιντάλ διακόπτει με το χέρι τη δράση του Τσέρτσι και στο 71’ κάνει φάουλ στον Νταρμιάν.

Η εφημερίδα του Τορίνο κάλεσε τον πρώην διαιτητή Τζανλούκα Παπαρέστα, ο οποίος αναλύει για λογαριασμό της Μediaset τις αμφισβητούμενες φάσεις να βγάλει το… πόρισμα για το ντέρμπι και ο Παπαρέστα πέρα των προαναφερθέντων αποφάνθηκε επίσης ότι υπήρχε πέναλτι υπέρ της Γιούβε στο 56′. Την ώρα που Γιορέντε και Γκλικ σηκώνονται στον αέρα ο δεύτερος παρεμποδίζει τον αντίπαλό του κρατώντας τον από τη φανέλα.

Πηγή: tifosi.gr