«Η κρίση ηγεσίας σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους επιλογών, που οδήγησε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η αιτία που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σε αμφισβήτηση της ηγεσίας τους και σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου». Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας.

Και πρόσθεσε ότι η κρισιακή αυτή κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, όπου: ούτε η ηγεσία, ούτε η ενότητα της παράταξης, ούτε οι βασικές αρχές και κατευθύνσεις της πολιτικής της αμφισβητούνται από κανέναν.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι απολύτως φυσικό και λογικό να εκφράζονται από βουλευτές της ΝΔ ανησυχίες και πολλές διαφορετικές απόψεις όπως γίνεται στα μεγάλα κόμματα.

Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια. αμίλητα κι ακίνητα, τόνισε εμφατικά. Και πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και στο ευρωκοινοβούλιο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: «Και εκεί συζητάμε, τι πρέπει να ξαναδούμε γενικά στην πολιτική μας, τι πρέπει να προσέξουμε και τι ενδεχομένως να αλλάξουμε. Οι ευρωβουλευτές από τις χώρες του Νότου, για παράδειγμα, έχουμε διαμορφώσει άλλη προσέγγιση για τα αγροτικά, από εκείνους που εκπροσωπούν τον Βορρά. Αλλά αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι υφίσταται κάποια κρίση ενότητας. Απλώς συζητάμε και συνθέτουμε».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τη λεγόμενη «επιστροφή στις ρίζες» της παράταξης, είπε ότι η ΝΔ κέρδισε δύο φορές τις εθνικές εκλογές, τη 2 η με 41%, και είναι κυρίαρχη πολιτικά, ακριβώς επειδή πέτυχε να φέρει στις τάξεις της ευρύτερες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού κέντρου, μένοντας ταυτόχρονα σταθερά προσηλωμένη στις ιδρυτικές της αρχές και αξίες.