Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, φάνηκε σήμερα να αναφέρεται στην πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές σε ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αρκετά ειδησεογραφικά μέσα, ο Γκάλαντ είπε σε σώματα τεθωρακισμένων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο: «Η εξόντωση του Νασράλα ήταν ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το τέλος, η επιστροφή των κατοίκων του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητές μας περιλαμβανομένων υμών».

Το ισραηλινό πυροβολικό ξεκίνησε επιχειρήσεις carpet bombing στον νότιο Λίβανο. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο πριν από τη χερσαία εισβολή πλήρους κλίμακας.

Συγκεκριμένα, είναι βομβαρδισμοί μεγάλης κλίμακας που γίνονται προοδευτικά με στόχο να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε κάθε τμήμα της περιοχής που έχει βρεθεί στο στόχαστρο, με ισοπέδωση των υποδομών του αντιπάλου.

Ισραήλ μαχητικά

Χεζμπολάχ: Θα νικήσουμε, είμαστε έτοιμοι για χερσαία εισβολή του Ισραήλ

Ο υπαρχηγός της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωση θα επιλέξει διάδοχο του γενικού γραμματέα της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, «με την πρώτη ευκαιρία» και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ισραηλινός εχθρός δεν θα πετύχει τους στόχους του», τόνισε στη συνέχεια.

«Θα νικήσουμε, όπως νικήσαμε στην αντιπαράθεσή μας με το Ισραήλ το 2006», είπε στο τέλος της ομιλίας του ο υπαρχηγός της οργάνωσης.