Το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να εξοντώσει τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια λόγω του φόβου μήπως βλάψει τους ομήρους που κρατούνται στην αιχμαλωσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως αποκάλυψε η Jerusalem Post, που επικαλείται αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ν12 που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το N12, το Ισραήλ έλαβε μια πληροφορία που παρείχε μια μοναδική ευκαιρία να δολοφονήσει τον Σινουάρ, αλλά αποφασίστηκε ότι μια τέτοια επιχείρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς όμηροι κρατούνταν στην ίδια περιοχή με τον ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας.

Ο Σινουάρ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του πρώην πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, μετά τη δολοφονία του στην Τεχεράνη, φέρεται να κρύβεται σε σήραγγες κάτω από τη Γάζα.

Τo ίδιο δημοσίευμα πρόσθεσε ότι ο Σινουάρ είχε τοποθετήσει γύρω του ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδες για να μην τον πειράξει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σαουδαραβικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού «Al Arabiya», ο Σινουάρ μετακόμισε στη Λωρίδα της Γάζας, αφού έμαθε για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.