Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας με ρατσιστικό κίνητρο αλλά και ενός 31χρονου από οδηγό ταξί που σημειώθηκε νωρίς το πρωί την Πέμπτη 26/9 στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας τα δύο άτομα (η τρανς και ένας 31χρονος) επιβιβάστηκαν σε ταξί και ο οδηγός του κατά τη διάρκεια της διαδρομής και έπειτα από μεταξύ τους συνομιλία, όπου έγινε αντιληπτή η ταυτότητα φύλου της 33χρονης, σταμάτησε το ταξί, τους αποβίβασε και άρχισε να τους χτυπά με γροθιές και λακτίσματα.

Προσπαθώντας να διαφύγει έπεσε σε τζαμαρία

Η 33χρονη τρανς στην προσπάθεια της να διαφύγει από τον δράστη, ο οποίος την ακολουθούσε, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα τη θραύση αυτής και τον τραυματισμό της, ενώ ο 31χρονος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Η 33χρονη οδηγήθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που χειρίστηκαν προανακριτικά την υπόθεση, έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων ταυτοποίησαν τον 55χρονο αλλοδαπό δράστη, τον προσήγαγαν απογευματινές ώρες της 29-9-2024 στην έδρα της Υπηρεσίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά χαρακτηρίστηκα.