Η ISOMAT, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες δομικών υλικών, βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης με την ολοκλήρωση ενός στρατηγικού επενδυτικού πλάνου ύψους 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της θέσης της ως one-stop-shop για ενεργειακές αναβαθμίσεις. Η νέα αυτή στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή της μονάδας παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης (EPS) στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, έχει στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς στην εξωτερική θερμομόνωση και να στηρίξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Καινοτομία και Ποιότητα στην Παραγωγή

Η νέα μονάδα, έκτασης 4.500 m², διαθέτει δύο ξεχωριστές γραμμές παραγωγής για λευκά και γραφιτούχα προϊόντα, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και συνέπεια στην παραγωγική διαδικασία. Με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων αυτοματισμού, η δυναμικότητά της φτάνει τα 1.500 m³ προϊόντων ημερησίως, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς για εξωτερική θερμομόνωση. Επιπλέον, η συνεργασία της με τον γερμανικό κολοσσό BASF για την προμήθεια πρώτης ύλης εγγυάται τη διατήρηση σταθερής ποιότητας.

Η νέα μονάδα EPS της ISOMAT είναι η πρώτη στην Ελλάδα με μηδενικές άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η παραγωγή της βασίζεται σε ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτή η κίνηση δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η εν λόγω επένδυση εμπίπτει στον συνολικό επενδυτικό προγραμματισμό της ISOMAT για κτιριακή αναβάθμιση και εμπλουτισμό της προϊοντικής της γκάμας, στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ηγετικής παρουσίας της στον κλάδο των δομικών υλικών. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ISOMAT, Θάνος Τζιρίτης, αναφέρει πως «απαντώντας στις ανάγκες της αγοράς και των συνεργατών μας, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη δυναμική μας παρουσία στο κομμάτι της εξωτερικής θερμομόνωσης και της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, με μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης. 

Στόχος μας είναι η αμεσότερη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών που μας εμπιστεύονται και η πλήρης ανταπόκρισή μας στις ανάγκες του σήμερα».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ISOMAT, Θάνος Τζιρίτης

Εξαγωγική Δραστηριότητα και Διεθνής Παρουσία

Η ISOMAT δεν περιορίζεται στην ελληνική αγορά, καθώς τα προϊόντα της εξάγονται σε 70 χώρες, ενώ η διεθνής της δραστηριότητα αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% του συνολικού της κύκλου εργασιών. Το 2023 η εταιρεία πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 20%, γεγονός που υπογραμμίζει την ισχυρή της θέση στις ξένες αγορές. Παράλληλα, επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις των κατασκευαστικών έργων διεθνώς.

Η ISOMAT επικεντρώνει την εξαγωγική της στρατηγική στις αγορές όπου διαθέτει θυγατρικές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δύο παραγωγικές μονάδες της σε Σερβία και Ρουμανία, καθώς και στις γειτονικές τους χώρες. Ο Όμιλος εξετάζει νέες ευκαιρίες επέκτασης σε περιοχές με στρατηγική σημασία, όπως η ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλες αγορές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Αφρική και η Νοτιοανατολική Ασία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της παρουσίας της και την ενίσχυση των εξαγωγών της σε αυτές τις περιοχές.

Αποδοτικότητα και Κερδοφορία

Η ISOMAT έκλεισε το 2023 με αύξηση του κύκλου εργασιών και βελτιωμένη κερδοφορία, αντανακλώντας την επιτυχημένη υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου και την αναγνώρισή της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του κλάδου. Η έμφαση που δίνει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την καθιστά ηγετική δύναμη στον τομέα της.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Θάνος Τζιρίτης, χαρακτήρισε το 2023 ως «μια εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία, αρκετά μακριά από τα συνηθισμένα δεδομένα». Εξήγησε πως το πρώτο πεντάμηνο του 2024 η ανάπτυξη ήταν διψήφια, ενώ το πρώτο οκτάμηνο σημειώθηκε μονοψήφια αύξηση λόγω καιρικών συνθηκών που επηρέασαν την αγορά. Παρ’ όλα αυτά, ο Όμιλος εξακολουθεί να κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης, «φλερτάροντας με διψήφια ποσοστά». Μέχρι το τέλος του 2024, η Διοίκηση της ISOMAT αισιοδοξεί για μια ακόμα κερδοφόρα χρονιά, παρά τις προκλήσεις της αγοράς.

Η ISOMAT, με τη νέα μονάδα παραγωγής EPS, όχι μόνο ενισχύει τη θέση της στην αγορά της θερμομόνωσης αλλά και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ποιότητα και καινοτομία. Με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και την εξαγωγική της στρατηγική, η εταιρεία αποδεικνύει τη δυναμική της στην κατασκευή και προμήθεια θερμομονωτικών υλικών. Οι επενδύσεις αυτές αναδεικνύουν τη στρατηγική σημασία της ISOMAT στον τομέα των δομικών υλικών, καθώς στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τo site isomat.gr