Εκκενώνονται οι οικισμοί Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη κι ‘Ανω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από χθες το πρωί. Ειδικότερα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Σοφιανά- Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επιχειρούν 24 εναέρια μέσα

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο στη φωτιά που ξέσπασε στη Δυτική Κορινθία. Στην περιοχή επιχειρούν 24 εναέρια μέσα εκ των οποίων τα 12 είναι αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά.

Κάτοικοι της περιοχής οι δύο νεκροί

Οι σοροί που εντοπίστηκαν απανθρακωμένες το πρωί της Δευτέρας ανήκουν σε ένα 35χρονο και έναν 40χρονοι, οι οποίοι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, ήταν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δυστυχώς δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές.

Οδηγίες από τον ιατρικό σύλλογο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συστήνει ισχυρά οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και όσοι έχουν ιστορικό με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιοπάθειες, να κατευθυνθούν σε ασφαλές μέρος και να αποφύγουν την έκθεση στο νέφος καπνού. Σε περίπτωση που απαιτηθεί, καλέστε τον θεράποντα ιατρό σας ή επισκεφτείτε την πλησιέστερη μονάδα υγείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το KorinthosTV, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτρέπει ιδιώτες και δημόσιες μονάδες υγείας του νομού να βρίσκονται σε επιφυλακή.