Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο νεοαποκτηθείς μέσος του Παναθηναϊκού, Κουίνσι Οβούσου Αμπέγε, έχει εξαιρετικές αναμνήσεις από τις εμφανίσεις του σε ευρωπαϊκά παιχνίδια! Η συμβουλή μας, λοιπόν, είναι μία: Ζεσουάλδο, ριξ’ τον στη «μάχη» με την Οντένσε!

Μπορεί ακόμα να θέλει χρόνο, να μην βρίσκεται… με κλειστά μάτια με τους νέους του συμπαίκτες, αλλά αποδεικνύεται πέρα για πέρα γουρλής! Είτε παίζει ένα λεπτό, είτε σε ολόκληρο 90λεπτο!

Την περίοδο 2004-05 που αγωνιζόταν στην Άρσεναλ, πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Ρόζενμποργκ (5-1). Μάλιστα, βρέθηκε στην ίδια ενδεκάδα με τον πρώην αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Την αμέσως επόμενη περίοδο, 2005-06, πάλι με τους «κανονιέρηδες» στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα; Άρσεναλ- Τουν 2-1, Άγιαξ- Άρσεναλ 1-2, Σπάρτα Πράγας- Άρσεναλ 0-2 και Άρσεναλ- Άγιαξ 0-0 (ο μόνος αγώνας που έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο)…

Το 2006-07, μετακόμισε στη Ρωσία για λογαριασμό της Σπαρτάκ Μόσχας. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε την Σερίφ. Εκτός έδρας, οι Μοσχοβίτες ήρθαν ισόπαλοι 1-1 και προκρίθηκαν έπειτα από το 0-0 της ρεβάνς στη Ρωσία. Στη φάση των ομίλων, ο Κουίνσι γνώρισε την μοναδική έως σήμερα ήττα της καριέρας του στην Ευρώπη. Με εκείνον στην ενδεκάδα, η Σπαρτάκ έχασε 2-1 στην Ιταλία από την Ίντερ, όμως στη συνέχεια νίκησε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1 στην Πορτογαλία και ήρθε ισόπαλη με τα «λιοντάρια» στη Μόσχα με 1-1.

Με σύντομους υπολογισμούς, λοιπόν, ο νέος άσος του Παναθηναϊκού μετρά σε 10 ευρωπαϊκές συμμετοχές 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

πηγή: sday