Στην… κανονική του ζωή, μακριά από τα γήπεδα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ απέχει πολύ από την εικόνα του σκληροτράχηλου αμυντικού και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι ένας άνθρωπος με ξεχωριστά ενδιαφέροντα κι ευαισθησίες. Σε συνέντευξή του ο παίκτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο στο Καμερούν μέσω της ομάδας «Boom FC».

Ο Μπουμσόνγκ μίλησε στην ιστοσελίδα «www.footafrica365.fr» με αφορμή την πρόκριση της ομάδας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει στην πρωτεύουσα της χώρας, Γιαουντέ, στους «32» του Κυπέλλου, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Ο άσος των «πρασίνων» του οποίου η μητέρα έχει γεννηθεί στην αφρικανική χώρα, αποφάσισε να ιδρύσει και να στηρίξει αυτήν την ομάδα πριν από πέντε χρόνια, αφού και ο ίδιος ένιωθε ότι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τον τόπο.

«Υπάρχουν περισσότερα από 200 παιδιά στο σύλλογο που δεν σταματούν να με εκπλήσσουν. Η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο τους έχει οδηγήσει εκεί», τόνισε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο οποίος στη συνέχεια αστειεύτηκε για τις εμφανίσεις της ομάδας.

«Αγωνιζόμαστε με λευκές στολές, όπως αυτές της Λιόν, αφού η πρώην ομάδα μου με έχει βοηθήσει σε αυτό. Βέβαια τώρα μετά την πρόκριση θα πρέπει δώσουμε λίγα χρήματα παραπάνω και να πάρουμε μια δεύτερη εμφάνιση, καθώς ο επόμενος αντίπαλος φοράει κι αυτός λευκά»!

Πηγή: sportfm.gr