Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης.

Η σχετική τελετή, η οποία έγινε στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης, είχε ελληνικό χρώμα, με τον Μαρινάκη να μην κρύβει τη χαρά του.

«Έχω την τιμή να λαμβάνω αυτό το διδακτορικό από την καλύτερη ναυτική ακαδημία. Σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, αλλά η ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου. Για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, η ζωή μας και είμαστε πολύ κοντά της. Είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο, αλλά αυτή η μικρή χώρα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο.

Για μένα η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή μία επιχειρηματική ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη διαδρομή», ήταν τα λόγια του προέδρου του Ολυμπιακού.

Δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης, λέγοντας τα εξής…

«Εμφανίστηκα σήμερα το πρωί και είδα την ελληνική σημαία να κυματίζει μπροστά από το σχολείο. Και λέω, Θεέ μου, είναι αυτό για μένα; Γνωρίζοντας ότι είμαι ο μόνος Έλληνας εδώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη που είδα τον κ. Μαρινάκη εδώ και είμαι πραγματικά περήφανος που βρίσκομαι εδώ.

Όταν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος κύλισε ένα δάκρυ. Είναι στο αίμα μου. Δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο πρόσωπό μου και έπρεπε να βάλω τα γυαλιά ηλίου μου».