Ο πλουσιότερος άνδρας της Ασίας πάντρεψε συνολικά 52 άπορα ζευγάρια και τους έδωσε προίκα, ώστε να γιορτάσει με αυτό τον τρόπο τον επικείμενο γάμο του γιου του.

Ο 67χρονος ινδός μεγιστάνας, Μουκές Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, της εταιρείας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ινδικό χρηματιστήριο, συμμετείχε με την οικογένειά του σε αυτήν την τελετή, με τη συνοδεία 800 προσκεκλημένων, στην έδρα της Reliance, στο Νάβι Μουμπάι.

Κάθε ζευγάρι έλαβε χρυσά και ασημένια κοσμήματα ως δώρο γάμου, 1.200 δολάρια σε ρευστό χρήμα και προμήθειες «επαρκείς για έναν χρόνο», όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία.

Ο όμιλος ανέφερε πως αυτός ο ομαδικός γάμος υπογραμμίζει «τη δέσμευση της οικογένειας Αμπάνι να προσφέρει κοινωνική βοήθεια και στήριξη στην κοινότητα». «Η οικογένεια δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει εκατοντάδες γάμους αυτού του είδους σε ολόκληρη τη χώρα», συμπλήρωσε σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο μικρότερος γιος του Μουκές Αμπάνι, ο Ανάντ, και η αρραβωνιαστικιά του, Ραντίκα Μερσάντ, και οι δύο ηλικίας 29 ετών, αναμένεται να παντρευτούν σε μια ινδουιστική τελετή, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, από τη 12η Ιουλίου.

Ο Μουκές Αμπάνι και η σύζυγός του

Οι εορτασμοί του γάμου περιέλαβαν ήδη ένα τριήμερο γκαλά τον Φεβρουάριο για 1.500 καλεσμένους στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, μια κρουαζιέρα για 1.200 προσκεκλημένους στη Μεσόγειο, έναν ινδουιστικό ναό που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό και συναυλίες της σταρ της R&B, Ριάνα, ή του συγκροτήματος των Backstreet Boys.

Το 2018 ο Μουκές Αμπάνι οργάνωσε για την κόρη του τον ακριβότερο γάμο στην ιστορία της Ινδίας, ο οποίος στοίχισε 100 εκατομμύρια δολάρια. Εκεί εμφανίστηκε η αμερικανίδα τραγουδίστρια, Μπιγιονσέ.

Αν και η Ινδία, η πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως, αποτελεί την οικονομία που γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον πλανήτη, παραμένει αντιμέτωπη με μια κρίση στην απασχόληση. Το εθνικό εισόδημα ανά κάτοικο ανέρχεται σε 1.174 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Τον περασμένο χρόνο είχε την 111η θέση στην κατάταξη μεταξύ 125 χωρών στον Global Hunger Index, έναν παγκόσμιο δείκτη που υπολογίζει τα επίπεδα πείνας.

Πηγή: ΑΠΕ