Πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, η οποία συνέβη το πρωί της Τρίτης. Τα βίντεο καλύπτουν πλήρως όλη την εκτέλεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Star», ο εκτελεστής είχε κάνει κατόπτευση του χώρου από το Σάββατο, δηλαδή για τρεις ολόκληρες ημέρες εξέταζε τόσο το σπίτι όσο και το γραφείο του θύματος. Ήθελε να ακολουθήσει τη ρουτίνα και τα δρομολόγιά του.

Ο δράστης φαίνεται πως το έκανε αρκετά εύκολο για τους αστυνομικούς να τον εντοπίσουν στα βίντεο, καθώς φορούσε ακριβώς τα ίδια ρούχα και τις τρεις μέρες. Έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας βλέποντας το βίντεο σημείωναν το γεγονός πως εκτελεί και καταφέρνει να αλλάξει γεμιστήρα, κάτι που δείχνει άνεση και εξοικείωση με το όπλο.

Οι ίδιοι, πάντως, έλεγαν ότι τον δεύτερο γεμιστήρα δεν τον έβαλε, για να ρίξει τις τέσσερις τελευταίες σφαίρες. Το θύμα, άλλωστε, ήταν ήδη νεκρό. Αντίθετα, τον βάζει, ώστε στη διαφυγή του να έχει γεμάτο όπλο σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με αστυνομικούς.

Στο Ανθρωποκτονιών έχουν φτάσει πληροφορίες ότι το προηγούμενο διάστημα το θύμα είχε κάποια συνοδεία αστυνομικών. Όταν έψαξαν, όμως, τα αρχεία, δεν φαίνεται να υπήρχε επισήμως κάτι τέτοιο.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε το «Star» καταγράφεται ο εκτελεστής λίγο πριν από το χτύπημα.

Είναι λίγα λεπτά πριν από το γάζωμα. Ο εκτελεστής οδηγεί σκούτερ, φορά λευκό κράνος και μαύρα γάντια. Ενώ είναι εν κινήσει, σταματά – σαν να αφήνει να τον προσπεράσει η οδηγός με το μηχανάκι – και στη συνέχεια συνεχίζει την πορεία του.