Αναμενόμενη χαρακτήρισε την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, ο οποίος έχει δεχτεί επίσης επιθέσεις, στη Μύκονο.

Μιλώντας στην εκπομπή του «MEGA», «Live News», τόνισε χαρακτηριστικά: «Για όσους γνώριζαν το θύμα, τις συναναστροφές του και τη δράση του ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Γιατί φαινόταν μια αλλαγή στη συμπεριφορά του ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ως ίσως τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει και είχε χαρτογραφήσει όλο το κτηματολόγιο Μυκόνου. Ήξερε σε τελειότητα τη νομοθεσία. Έτσι τον είχαμε γνωρίσει όλοι. Βοηθούσε τους πάντες. Εμένα με έχει βοηθήσει δωρεάν.
Ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες γνώσεις. Είχε πάρα πολλές φιλίες και συμπάθειες στο νησί και μπορούσε να βρει λύσεις σε όλα τα ζητήματα. Για κακή του τύχη ένα γεγονός του άλλαξε τη ζωή. Μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε να αναπτύσσει από ένα χρονικό σημείο άλλες δραστηριότητες».

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης αναφέρθηκε στη «στροφή» του θύματος στην καριέρα του, από το επιστημονικό πεδίο στο real estate. «Άρχισε να ασχολείται με το real estate, κάποιες αγοραπωλησίες, τακτοποιήσεις, επέκτεινε τη δραστηριότητά του σε άλλα νησιά. Τα τελευταία χρόνια το κύριο βάρος είχε φύγει από τη Μύκονο. Ναι, στην Ίο ήταν πάρα πολύ γνωστή η επέκταση. Είναι γνωστή και στις Αρχές. Τα μεγέθη είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σε καμία περίπτωση. Θεωρούνταν πάρα πολύ ακριβός ως τοπογράφος από τις αρχές του 2000. Ήταν ο καλύτερος. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση προσώπων που ήταν δίπλα του και τον ώθησαν να φύγει από το επιστημονικό κομμάτι που ήταν και να ασχολείται με το Real Estate. Οι Αρχές ερευνούν κάποιες συναλλαγές στη Μύκονο. Αν δείτε και τα χτυπήματα, τα τελευταία που αφορούν τη Μύκονο είναι το 2021».