Ανέβηκαν οι τόνοι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega» ανάμεσα στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, με αφορμή μια διόρθωση που θέλησε να κάνει ο τελευταίος.

Ειδικότερα, όταν ο Σωτήρης Μπολάκης ολοκλήρωσε το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Γιάννης Πρετεντέρης πήρε τον λόγο και είπε: «Λοιπόν, για να διορθώσουμε δυο πράγματα που ειπώθηκαν. Το πρώτο είναι ότι δεν θυμάμαι ποιος στο ρεπορτάζ επικαλέστηκε το παράδειγμα του Βίλλυ Μπραντ ως δημάρχου του Βερολίνου. Να εξηγήσουμε ότι ο Βίλλυ Μπραντ ήταν επιτυχημένος δήμαρχος του Βερολίνου σε ένα διαφορετικό εντελώς πολιτικό σύστημα και έγινε υποψήφιος καγκελάριος και μετά καγκελάριος, όταν τελείωσε η θητεία του από δήμαρχος Βερολίνου. Δεν ήταν δήμαρχος και ταυτόχρονα υποψήφιος καγκελάριος».

«Καλά, πάντως αυτό δεν είναι διόρθωση προς το ρεπορτάζ του «MEGA», γιατί αυτό είναι το παράδειγμα που δίνει η πλευρά του κ. Δούκα», τόνισε η Ράνια Τζίμα, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει να διορθώνω το ρεπορτάζ του «MEGA», με ενδιαφέρει να διορθώνω αυτό που άκουσα».

«Ναι, εγώ όμως το ξεχωρίζω από ποιον έρχεται αυτό. Δεν το λέμε εμείς αυτό», επέμεινε η Ράνια Τζίμα.

«Μα συγγνώμη, ήταν υποψήφιος ενόσω ήταν δήμαρχος. Το ίδιο πράγμα είναι, νομίζω. Ήταν υποψήφιος για καγκελάριος, πήγε σε ανώτερο ακόμη επίπεδο, ενώ ήταν δήμαρχος. Τελείωνε μεν η θητεία του, αλλά ήταν ακόμα δήμαρχος», πρόσθεσε ο Σωτήρης Μπολάκης. «Δεν το λέει το ρεπορτάζ, τον επικαλέστηκε ο κ. Δούκας τον Βίλλυ Μπραντ».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης επέμεινε: «Δεν με νοιάζει ποιος το είπε» και η δημοσιογράφος τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που «έχει σημασία».

«Μα δεν με νοιάζει ποιος το είπε», επανέλαβε ο δημοσιογράφος, με τη Ράνια Τζίμα να λέει: «Ε πώς; Δεν νοιάζει εσένα, νοιάζει εμάς, όμως, που δουλεύουμε εδώ. Νοιάζει εμάς, γιατί δεν μπορεί να λέμε ότι διορθώνουμε κάτι που έχουμε πει εμείς, ενώ το λέει η πλευρά ενός υποψηφίου».

«Με νοιάζει και μένα, Γιάννη, γιατί εγώ έγραψα το σπικάζ, οπότε νομίζω ότι μπορώ να υπερασπιστώ το ρεπορτάζ», υπογράμμισε και ο Σωτήρης Μπολάκης, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να καταλήγει: «Δεν είπα ότι διόρθωσα κανέναν από εσάς. Διόρθωσα αυτό που ειπώθηκε από όπου κι αν ειπώθηκε».