Τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πέρασε την Τρίτη, 2/7, από τα καμένα σπίτια στην Κερατέα και κατέγραψε τις ζημιές που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ από αυτοκίνητα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν, έμειναν μόνο σίδερα.

Ο Πέτρος Κουβάτσος, μόνιμος κάτοικος της περιοχής, χρειάστηκε πάνω από 30 χρόνια για να καταφέρει να φτιάξει το σπίτι του με οικονομίες. Μιλώντας στο «Mega», περιγράφει πώς οι φλόγες πέρασαν μέσα και κατέστρεψαν τα πάντα.

«Είπα “εάν είχε περάσει κάτω”… Η μόνιμη κατοικία μου είναι εδώ. Έχω χάσει και τα λόγια μου από τη στεναχώρια. Ελάτε να δείτε τι έχει γίνει πάνω. Μέσα είχα ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια πιάτων, ρούχων μέχρι που έφτιαχνα το ψωμάκι μου. Κάηκαν όλα. Ίσα που πρόλαβα και έφυγα».

Ο αδελφός του, Νίκος Κουβάτσος, το μόνο που βρήκε όταν επέστρεψε, αφού κόπασε η φωτιά, ήταν αποκαΐδια.

«Τα πάντα… Δεν έμεινε τίποτα, τίποτα. Όχι, τι να κάνω εδώ; Αντίσκηνο να βάλω; Ό,τι δώσει το κράτος, εάν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, επειδή όλα είναι κατεστραμμένα εντελώς. Τριάντα τέσσερα χρόνια το φτιάχνω», ανέφερε.

Το πέρασμα της φωτιάς από το σπίτι όπου κάποτε ζούσαν οι γονείς της Ελένης Καστίρη ήταν καταστροφικό. Από τους δύο ορόφους δεν έμεινε απολύτως τίποτα. Όπως λέει η ίδια στο «MEGA», το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που η μόνη λύση είναι να γκρεμιστεί.

«Χαθήκανε τα πάντα εδώ. Προσωπικά αντικείμενα πολλά… Εδώ μεγάλωσε το παιδί μου. Δεν έχω ούτε φωτογραφίες του παιδιού μου πια, των γονιών μου φύγαν όλα. Απλώς τώρα σκέφτομαι αυτό πώς θα το ρίξω κάτω».