Η τεχνολογία έχει εισβάλει στη ζωή του ανθρώπου και επηρεάζει αρκετές πτυχές της ζωής του, όπως τις σχέσεις, με το τελευταίο χρονικό διάστημα να παρατηρείται όλο και περισσότερο το φαινόμενο του Micro-Cheating.

Ο όρος, που αν επιχειρούσαμε να τον μεταφράσουμε στα ελληνικά θα ήταν «μικρο-απιστία», αναφέρεται σε ενέργειες που δεν περιλαμβάνουν σωματική επαφή με τρίτο πρόσωπο, αλλά εξακολουθούν να προδίδουν την εμπιστοσύνη του συντρόφου με ήπιους τρόπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της washingtonpost.com, το φαινόμενο παρατηρείται περισσότερο στις νέες γενιές και ο άπιστος σύντροφος μπορεί να στέλνει μηνύματα σε έναν πρώην, να φλερτάρει με κάποιον στο διαδίκτυο ή ακόμη και να «πατάει like» στην ανάρτηση κάποιου στο Instagram. Παραδείγματος χάριν, το like σε αναρτήσεις ενός συγκεκριμένου ατόμου μπορεί να εκληφθεί ως ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Για ορισμένους, αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει ένα επίπεδο συναισθηματικής επένδυσης που μπορεί να είναι ακατάλληλο εντός των ορίων μιας δεσμευμένης σχέσης.

Αν μια αντίδραση στα social media εκλαμβάνεται ως Micro-Cheating, λοιπόν, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυναμική της κάθε σχέσης και τι ορίζει κανείς σαν απιστία.

Δεδομένης, λοιπόν, της υποκειμενικής φύσης του τι συνιστά «Μικρο-απιστία», η ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι ζωτικής σημασίας, όπως και ο καθορισμός ορίων όσον αφορά τη διαδικτυακή συμπεριφορά των συντρόφων. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή παρεξηγήσεων, καθώς «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».